Rozhovor s herečkou Anastasiou Chocholatou

Syn mi splnil sen!

Rozhovor s herečkou Anastasiou Chocholatou

Aninka z Troškovej rozprávky Zakliate pierko aj známa seriálová tvár – to je Anastasia Chocholatá, ktorá sa po materskej pauze vo svojich dvadsiatich štyroch rokoch vráti na obrazovky v novom seriálovom hite televízie Prima Kamarádi.

Kamarádi sú jednou z najvýraznejších noviniek jesennej televíznej sezóny. O čom sú?

Je to pohodový rodinný seriál, odohráva sa na dedine a ústrednými postavami sú traja kamaráti – Veronika, Petr a Oliver. Veronika sa vracia do dediny, odkiaľ pochádza, aby to tam dala trochu dohromady. Miestni ľudia sú rozhádaní, pritom by bolo treba usporiadať voľby a zvoliť starostu... a to je práve na Veronike. Na pomoc potom povolá svojich dvoch kamarátov – doktora Petra a kuchára Olivera.

Bude pri tom sranda?

Určite, humor prevažuje. Sú tam samozrejme aj nejaké strasti, ale v základe je to taký ten typ seriálu, kedy prídete po náročnom dni z práce domov a pustíte si toto ako klasickú pohodovú oddychovku.

Je Vám tá Vaša seriálová Veronika v niečom podobná?

Ona chce pre ľudí to najlepšie, aby všetci okolo nej boli šťastní... Tak asi toto. Možno to znie trochu samoľúbo, ale ja to tak mám od detstva.

A od detstva ste sa tiež chceli stať herečkou?

Pôvodne krasokorčuliarkou alebo baletkou, k herectvu sa to prehuplo asi v šiestich rokoch, keď som stála prvýkrát pred kamerou. A definitívne potom v pätnástich, keď som sa mala rozhodnúť, ktorým smerom sa vydám, kam pôjdem na strednú školu. Vtedy u mňa zvíťazilo herecké konzervatórium.

To už ste ale ako herečka mali všeličo za sebou. Veď seriál Vyprávěj ste točili od Vašich desiatich rokov…

To bola moja prvá seriálová rola, a tam som rýchlo zistila, čo to obsahuje a strašne sa mi to zapáčilo.

Neodradilo Vás to večné čakanie a prestoje, ktoré natáčanie filmov a seriálov sprevádzajú?

Neodradilo, z krasokorčuľovania a baletu som v sebe mala zakorenenú disciplínu. Keď sa čakalo, tak som si jednoducho počkala. Vlastne som nikdy na nakrúcaní nemala s ničím problém.

Bol to práve seriál Vyprávěj, čo Vás takzvane vykoplo na hereckú dráhu?

Asi áno, dodnes ma totiž ľudia vďaka Vyprávěj spoznávajú, je vidno, že ten seriál milovali. Ale to platí aj o mojom druhom veľkom seriáli Gympl s (r)učením omezeným, to bol zase veľký boom medzi mojimi rovesníkmi, stále si ma pamätajú ako Leonu Vaněčkovú. Čo je naozaj trochu bizár, pretože je to už... dvanásť rokov?

Aký seriál Vám dal zatiaľ najviac zabrať?

To bol britský seriál Zero Chill. Vtedy som musela odísť na pol roka do Anglicka, bojovala som s rečou, bolo to náročné aj fyzicky, pretože je to seriál z prostredia krasokorčuľovania a hokeja, takže sme mesiace dookola šialene trénovali a pripravovali sa, aby sme potom na ľade vyzerali aspoň trošku ako profíci. A moja postava navyše začala hrať hokej, takže som trénovala ako krasokorčuľovanie, tak aj hokej. Ale aj napriek tejto náročnosti to bola skvelá skúsenosť, strašne sa mi tam páčilo, len to bolo dlhé a intenzívne.

Odmalička som si priala stať sa mamou, mať vlastné pevné rodinné zázemie. A z neho si potom občas takto odbehnúť na nejaké natáčanie...

Hovoríte, že ste bojovali s jazykom? A napriek tomu si Vás vybrali?

Svoje repliky som sa naučila, navyše nejaký ten prízvuk nevadil, hrala som Češku. Aj všetkým inštrukciám od režiséra a štábu som rozumela. Skôr som mala problém sa rozhovoriť mimo kameru, to mi trvalo dlhšie, ale aj s tým som si nakoniec poradila.

Namiesto ďalšieho natáčania ste ale pred dvoma rokmi všetkých prekvapili – vo svojich dvadsiatich dvoch rokoch ste sa stali mamou syna Christiana.

Splnil sa mi sen. Odmalička som si priala stať sa mamou, mať vlastné pevné rodinné zázemie. A z neho si potom občas takto odbehnúť na nejaké natáčanie...

Nie je to ale v budovaní kariéry herečky prekážka?

Podľa mňa nie. Navyše u mňa sa to zišlo tak, že za tej čas, čo som bola tehotná a na materskej, mi žiadna zaujímavá ponuka neprišla. A keď sa teraz otvoril nejaký priestor, prišli Kamarádi. Takže to do seba všetko tak pekne zapadlo, potvrdzuje sa mi, že som sa rozhodla správne. Ale hlavne mi to každý deň potvrdzuje môj syn. Som veľmi spokojná.

Snáď Vám radosť urobia aj diváci a budú sa na Kamarádov pozerať. Už ich máte dotočených?

To vôbec nie, mali by sme točiť až do budúceho roka, potom sa uvidí, asi práve podľa toho, ako sa to bude ľuďom páčiť, akú to bude mať sledovanosť.

Vašimi parťákmi tam sú David Gránský a Jan Komínek. Nebudem sa pýtať, či ste si sadli...

…Tak to naozaj platí! Sme tam fakt takí traja kamaráti, neustále sa na niečom smejeme, riešime spolu všetky naše trápenia a tak, sadli sme si. Sme spolu radi, ale to priateľstvo už trvá oveľa dlhšie ako natáčanie Kamarádov, veď s jedným sa poznám od trinástich, s druhým od pätnástich...

Tak to ten názov seriálu znie naozajstne.

Áno, platí to. A aj nám to podľa mňa pomohlo v rozjazde, že nikto medzi nami nemusel hľadať tú, ako sa hovorí, chémiu, tá hneď na začiatku pekne sama naskočila. Ale to napokon už čoskoro budú môcť diváci posúdiť sami.

 


Anastasia Chocholatá (24)

Pochádza z dedinky neďaleko Pardubíc. Odmala sa venovala krasokorčuľovaniu a baletu, pred kamerou stála prvýkrát v šiestich rokoch, o štyri roky neskôr už natáčala seriál Vyprávěj, kde hrala malú Majdu Sovovú. Výrazné roly dostala aj v seriáloch Gympl s (r)učením omezeným alebo Modrý kód, príležitosť dostala aj vo filme Pojedeme k moři (2014) alebo rozprávke Zakliate pierko (2019), tento rok sa v kinách objavila v komédii Matka na úteku. Je vydatá za futbalistu Matouša Trmala (brankár v FK Mladá Boleslav), pred dvoma rokmi sa im narodil syn Christian.

Rozhovor
Foto PRIMA TV

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC