Recepty Canal+ Domo

Grilovaná makrela so zeleninovým wrapom

Grilovaná makrela se zeleninovým wrapem
Porad:Dávid v Európe 3, epizóda 7
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Španielska

Ingrediencie

  • 1 makrela, vypitvaná a bez hlavy
  • 1 fenykel

Wrap

  • pár listov zelenej kapusty
  • polovica baklažanu, nakrájaná na kocky
  • 3–4 redkvičky, nakrájané na tenké plátky
  • polovica uhorky, nakrájaná na polokrúžky
  • 4 lyžice pšena
  • 4 sušené paradajky, nakrájané najemno
  • 1 cibuľa, nakrájaná na krúžky
  • 1 avokádo
  • hrsť koktejlových kreviet
  • lístky mäty

Dresing

  • 1 jogurt
  • 1 lyžička zmesi Ras el Hanout alebo kari
  • šťava z polky limetky
  • pár lyžičiek kaviáru z lososa
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy

Fenykel nakrájajte pozdĺžne na tenké plátky a osmažte na olivovom oleji. Makrela: Makrelu osolte a okoreňte. Narežte kožu makrely na niekoľkých miestach po obidvoch stranách a grilujte na panvici z obidvoch strán, kým nebude koža chrumkavá a zlatavá. Dajte na bok.

Wrap
Baklažan opečte na panvici na olivovom oleji, dochuťte soľou a dajte na bok. Na list z kapusty položte kúsky baklažanu, ředkvičky, uhorku, pšeno, sušené paradajky, cibuľu, nakrájené avokádo a mätu.

Dresing
Zmiešajte jogurt s Ras el Hanout alebo kari pridajte lyžicu olibvového oleja a dochuťte soĺou a čiernym korením podľa chuti.

Grilovanú makrelu podávajte s opečeným feniklom a wrapom, polejte dresingom a poprípade pridajte kaviár.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905