Postup prípravy
Zmiešajte pažitku, cesnak a dve lyžice olivového oleja s mletým mäsom, dochuťte soľou a čiernym korením a dajte na bok. Uvarte divokú ryžu podľa návodu na obale, zlejte ju a dajte na bok.
Pripravte melónový šalát
V mise zmiešajte 2 lyžice olivového oleja, citrónovú šťavu, strúhaný zázvor, papričku Jalapeňo a lístky mäty. Melón nakrájejte na kúsky a premiešajte s dresingom a dajte na bok. Z mletého mäsa vytvarujte guličky veľkosti vlašského orecha a obalte ich v ovsených vločkách. Potom ich smažte na panvici asi 15 minút, kým nezozlatnú. Zmiešajte ryžu s jednou lyžicou olivového oleja, pridajte semienka granátového jablka a s nasekanou petržlenovou vňaťou. Dochuťte soľou.
Na tanier naložte porciu ryže, položte mäsové guličky a pridajte petržlenovú vňať a lístky mäty na ozdobu. Podávajte s melónovým šalátom.