Recepty Canal+ Domo

Mäsové guličky s melónovým šalátom a divokou ryžou

Masové kuličky s melounovým salátem a divokou rýží
Porad:Dávid v Európe 3, epizóda 6
Druh mäsa:Bravčové
Hovädzie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 200 g mletého bravčového mäsa
  • 200 g mletého hovädzieho mäsa
  • mleté ovsené vločky
  • pažitka, jemne nasekaná
  • nastrúhaný strúžok cesnaku
  • divoká ryža
  • semienka granátového jablka
  • petržlenová vňať
  • melón
  • zázvor strúhaný
  • paprička Jalapeño, nakrájaná na tenké kolieska
  • lístky mäty
  • olivový olej
  • citrón (kôra a šťava)

Postup prípravy

Zmiešajte pažitku, cesnak a dve lyžice olivového oleja s mletým mäsom, dochuťte soľou a čiernym korením a dajte na bok. Uvarte divokú ryžu podľa návodu na obale, zlejte ju a dajte na bok.

Pripravte melónový šalát
V mise zmiešajte 2 lyžice olivového oleja, citrónovú šťavu, strúhaný zázvor, papričku Jalapeňo a lístky mäty. Melón nakrájejte na kúsky a premiešajte s dresingom a dajte na bok. Z mletého mäsa vytvarujte guličky veľkosti vlašského orecha a obalte ich v ovsených vločkách. Potom ich smažte na panvici asi 15 minút, kým nezozlatnú. Zmiešajte ryžu s jednou lyžicou olivového oleja, pridajte semienka granátového jablka a s nasekanou petržlenovou vňaťou. Dochuťte soľou.

Na tanier naložte porciu ryže, položte mäsové guličky a pridajte petržlenovú vňať a lístky mäty na ozdobu. Podávajte s melónovým šalátom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905