Recepty Canal+ Domo

Steaky s grilovanou zeleninou a tortillami

Steaky s grilovanou zeleninou a tortillou
Porad:Dávid v Európe 3, epizóda 5
Druh mäsa:Bravčové
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 2 steaky z roštenky
  • 1 červená paprika
  • 1 žltá alebo biela paprika
  • 1 cukýna
  • 1 mladý pór pozdĺžne nakrájaný
  • dubový šalát
  • soľ
  • čierne korenie

Dresing

  • polovička ananasu, nakrájaná na kostičky
  • polovička červenej cibule, natenko nakrájaná
  • polovička červenej papriky
  • čerstvé lístky mäty, jemne nasekané
  • olivový olej
  • šťava z polky limetky

Tortilla

  • pšeničná múka
  • 1 lyžička jedlej sody
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžice oleja
  • kefír alebo cmar

 

Postup prípravy

Tortilly
zmiešajte všetky indegrenicie, vytvorte cesto, vytvarujte ho do oválnej šišky a dajte na na 30 minút na bok. Potom ho nakrájajte na kúsky a z každého kúsku vyváľajte tenkú placku. Smažte na suchej panvici z obidvoch strán. Placky zabalte do alobalu, alebo do utierky, aby ostali teplé.

Dresing
Zmiešajte všetky indegrenicie, aby sa chute spojili. Na grilovacej panvici ugrilujte papriky, cukýnu a pór, dochuťte soľou a olivovým olejom. Dajte na bok.

Na tej istej panvici, silno rozpálenej, ugrilujte steaky z roštěnky z obidvoch strán. Potom ich z panvice odoberte a nechajte niekoľko minút odpočívať. Steaky podávajte na doštičke so zeleninou, dresingom, šalátom a tortillami.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905