Postup prípravy
Pyré
Nakrájaný karfiol uvařte do mäkka v mlieku. Sceďte. Dajte späť do hrnca, prilejte cmar a zohrejte. Potom rozmixujte do hladka. Dochuťte soľou a čiernym korením a dajte na bok. Dresing: zmiešajte olivový olej s nastrúhanou citrónovou, limetkovou a pomarančovou kôrou, pridajte rozmarýn, lyžičku octa, dochuťte soľou a čiernym korením a dajte na bok.
Losos
Lososa osoľte a okoreňte. V hrnci rozpáľte olivový olej na teplotu o 60 – 80°c, pridajte plátky pomaranča lístky medovky. Kúsky lososa ponorte do olivového oleja a smažte na veľmi miernom ohni, cca 15 minút. Usušte lososa pomocou kuchyňských papierových utierok.
Na tanier naložte karfiolové pyré, kúsky lososa a prelejte dresingom. Ako prílohu doporučujeme šalát z rukoly s cherry paradajkami.