Recepty Canal+ Domo

Losos smažený na olivovém oleji s květákovým pyré

Losos smažený na olivovom oleji s karfiolovým pyré
Porad:Dávid v Európe 3, epizóda 5
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 2 filety lososa s kožou
  • 1 malý karfiol
  • mlieko
  • pár lístkov medovky
  • 1 pomaranč (kôra a 2 plátky)
  • 1 citrón (kôra)
  • 1 limetka (kôra)
  • rozmarýn
  • olivový olej
  • cmar alebo kefír
  • vinný ocot biely
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy

Pyré
Nakrájaný karfiol uvařte do mäkka v mlieku. Sceďte. Dajte späť do hrnca, prilejte cmar a zohrejte. Potom rozmixujte do hladka. Dochuťte soľou a čiernym korením a dajte na bok. Dresing: zmiešajte olivový olej s nastrúhanou citrónovou, limetkovou a pomarančovou kôrou, pridajte rozmarýn, lyžičku octa, dochuťte soľou a čiernym korením a dajte na bok.

Losos
Lososa osoľte a okoreňte. V hrnci rozpáľte olivový olej na teplotu o 60 – 80°c, pridajte plátky pomaranča lístky medovky. Kúsky lososa ponorte do olivového oleja a smažte na veľmi miernom ohni, cca 15 minút. Usušte lososa pomocou kuchyňských papierových utierok.

Na tanier naložte karfiolové pyré, kúsky lososa a prelejte dresingom. Ako prílohu doporučujeme šalát z rukoly s cherry paradajkami.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905