Recepty Canal+ Domo

Bliny s jahodovo-malinovou zavareninou

Bliny s jahodovo-malinovou zavařeninou
Porad:Dávid v Európe 3, epizóda 4
Chod:Dezert
Kuchyňa:Francúzska

Ingrediencie

  • 200 g jahod
  • 200 g malín
  • 2 vetvičky rozmarýnu
  • 4 lyžice cukru
  • 100 ml zakysanej smotany
  • 1 vanilkový lusk (dužina)
  • 2–3  keksíky
  • pár listov medovky

Bliny

  • 300 ml mlieka zohriateho na 40 °C
  • 150 g pšeničnej múky (alebo na pol s pohankovou múkou)
  • 1 lyžička sušeného droždia
  • 2 lyžice cukru
  • špetka soli
  • 2 vajíčka 2 žĺtky + 2 bielky

Postup prípravy

Bliny
Zmiešajte droždie, mlieko a trochu cukru a počkajte pár minút. V mise zmiešajte múku so špetkou soli a žĺtky. Za stálého miešania postupne pridávajte mlieko s droždím tak, aby nevznikli hrudky. Odložte minimálne na jednu hodinu na teplé miesto.

Zavarenina
V hrnci na miernom ohni poduste jahody a maliny s cukrom a rozmarýnom. A dajte na bok. Vanilkovú dužinu pridajte do smotany a dajte na bok. Z bielkov vyšľahajte sneh. Jemne vmiešajte do cesta na bliny. Usmažte bliny na horúcej panvici.

Podávajte so zavareninou a smotanou. Navrch rozdrobte keksíky. Ozdobte čerstvými malinami a lístkami medovky.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905