Recepty Canal+ Domo

Domáce jahňacie klobásky s uhorkovým šalátom

Domácí jehněčí klobásky s okurkovým salátem
Porad:Jakubiak rodine, epizóda 10
Druh mäsa:Jahňacie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • Jahňacie črievko
  • 1 kg mletého jahňacieho plecka
  • lyžica rasce
  • 2 lyžice pasty harissa
  • lyžička kajenského korenia
  • 3 lyžičky sušenej papriky
  • lyžica maste
  • 3 strúžky cesnaku
  • lyžička soli
  • 100 ml vody
  • uhorkový šalát:
  • 3 uhorky
  • 2 špetky soli
  • 2 lyžice prírodného jogurtu
  • 2 cibule šalotky
  • chilli paprička
  • citrón
  • niekoľko vetvičiek koriandru
  • niekoľko lístkov mäty
  • lyžička rasce
  • granátové jablko

Postup prípravy

Mleté plecko vložte do misky, pridajte rascu, pastu harrisa, čierne korenie, sušenú papriku, lyžicu maste, lisovaný cesnak a soľ. Dolejte vodu a zamiešajte všetky ingrediencie kým nevznikne pevná hmota.

Črievko nasuňte na špeciálny nástavec mlynčeka na mäso a na jeho konci zaviažte uzol. Pomalým mletím tlačte mäso do črievka a tvorte klobásky.

Klobásky pred vložením do vody ľahúčko prepichnite. Varte ich vo vode asi 15-20 minút.

Medzitím si pripravte šalát. Z uhoriek odstráňte zrniečka, nakrájajte ich a vložte do misky. Pridajte cibuľu nakrájanú na kostičky, chilli papričku, jadierka granátového jablka, citrónovú šťavu, koriander, mätu, rascu a biely jogurt. Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte.

Klobásky podávajte so šalátom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905