Postup prípravy
Mleté plecko vložte do misky, pridajte rascu, pastu harrisa, čierne korenie, sušenú papriku, lyžicu maste, lisovaný cesnak a soľ. Dolejte vodu a zamiešajte všetky ingrediencie kým nevznikne pevná hmota.
Črievko nasuňte na špeciálny nástavec mlynčeka na mäso a na jeho konci zaviažte uzol. Pomalým mletím tlačte mäso do črievka a tvorte klobásky.
Klobásky pred vložením do vody ľahúčko prepichnite. Varte ich vo vode asi 15-20 minút.
Medzitím si pripravte šalát. Z uhoriek odstráňte zrniečka, nakrájajte ich a vložte do misky. Pridajte cibuľu nakrájanú na kostičky, chilli papričku, jadierka granátového jablka, citrónovú šťavu, koriander, mätu, rascu a biely jogurt. Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte.
Klobásky podávajte so šalátom.