Recepty Canal+ Domo

Rolky z hlávkového salátu plněné pastou z brambor a pečeného lilku

Rolky z hlávkového salátu plněné pastou z brambor a pečeného lilku
Porad:Jakubiak rodine, epizóda 9
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 2 baklažany
  • 0,5 kg zemiakov
  • hrsť čiernych olív
  • 1 červená cibuľa
  • 5 strúžkov cesnaku
  • hrsť petržlenovej vňate
  • lyžička sezamovej pasty
  • 2 lyžice olivového oleja
  • špetka soli
  • špetka čierneho korenia
  • hlávkový šalát
  • citrón

Postup prípravy

Baklažany polejte olivovým olejom a vložte na 20 minút do rúry predohriatej na 180 °C.

Z uvarených zemiakov pripravte pyré a presuňte ho do misky. Pridajte cibuľu nakrájanú na kostičky, olivy, nasekaný cesnak, sezamovú pastu a olivový olej. Z upečených baklažanov odstráňte šupku, najemno nakrájajte a pridajte do misky. Dochuťte soľou, čiernym korením a zamiešajte.

Listy šalátu pokvapkajte citrónovou šťavou a pastu nimi naberajte.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905