Postup prípravy
Všetky lušteniny, okrem šošovice, zalejte studenou vodou a nechajte máčať. Potom ich prepláchnite, zalejte čerstvou vodou a povarte. Na konci varenia pridajte soľ. Krupy uvarte do mäkka.
Na panvici osmažte jarnú cibuľku, pridajte na drobné kostičky nakrájanú tekvicu a restujte kým nezmäkne. Potom postupne pridávajte krupy, všetky luštěniny, saturejku, majoránku, čierne korenie a soľ.
Na panvici rozohrejte med, pridajte slivky bez kôstok a brusnice, chvíľu karamelizujte a potom rozmixujte do hladka. Rozdrťte koriander, horčičné semienko, rascu, muškátový oriešok, majoránku a čierne korenie. Potrite kačacie stehná hrubou soľou, posypte rozdrteným korením a nechajte 12 hodín odpočinúť. Potom mäso dôkladne usušte a vložte do hrnca. (Ak chcete proces urýchliť, použite jemnú soľ. Nasolené a okorenené stehná potom stačí nechať odpočinúť 1 – 2 hodiny).
Pripravené stehná vložte do hrnca a zalejte repkovým olejom, aby boli celé ponorené. Zakryte alobalom. Podľa veľkosti stehien potom varte 2 – 3 hodiny. Hotové kačacie stehná vylovte z oleja, preložte na rozpálenú panvicu a smažte z obidvoch strán dozlatava.
Podávajte so zmesou z krúp a luštenín a so slivkovo – brusinkovou omáčkou.