Recepty Canal+ Domo

Krupová kaša s marinovanými krevetami

Kroupová kaše s marinovanými krevetami
Porad:Naozaj vieš variť?, epizóda 1
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Francúzska

Ingrediencie

  • 200 g jačmenných krúp
  • 100 g syra Bursztyn (dlhozrajúcí tučný syr)
  • lyžica masla
  • 2 paradajky
  • 200 g koktejlových kreviet
  • 2 šalotky (alebo červené cibule)
  • zeleninová zmes na polievku
  • 500 g tekvice
  • pár listov kučeravého kelu
  • cukýna
  • 2 chilli papričky
  • 2 jablká
  • hrnček jablčného džusu
  • limetka a citrón
  • olej na smaženie
  • ligurček, kôpor, petržlen, verbena,
  • bobkový list, nové korenie, zrnité čierne korenie,soľ

Postup prípravy

Pripravte si rýchly vývar z polievkovej zeleniny, ochuťte bobkovým listom, novým korením, čiernym korením a soľou.

Rozmrazené krevety vložte do marinády z jablčného džusu, citrónovej a limetkovej šťavy, ligurčeku, verbeny, nakrájaných paradajok a chilli. Nechajte marinovať. Na panvici osmažte do zlatava nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte krupy a po pár minutách zalejte horúcim vývarom.Pridajte na kostičky nakrájanú tekvicu, jablká, cukýnu, kučeravý kel a trochu jablčného džusu.

Nakoniec pridajte nastrúhaný syr (Bursztyn), maslo a nasekané čerstvé bylinky. Dôkladne premiešajte. Podávajte s marinovanými krevetami.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905