Recepty Canal+ Domo

Teľacie mäsové guľky s hubovo-koňakovou omáčkou

Telecí masové koule s houbovo-koňakovou omáčkou
Porad:Jakubiak rodine, epizóda 7
Druh mäsa:Teľacie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 80 dkg mletého teľacieho mäsa
  • 3 cibule šalotky
  • 3 strúžky cesnaku
  • citrón
  • lyžica sušeného oregana
  • petržlen
  • niekoľko vetvičiek bazalky
  • niekoľko lístkov mäty
  • lyžica masla
  • O,5 challahu
  • 0,5 pohára cmaru
  • špetka soli
  • špetka čierneho korenia
  • 4 bobkové listy
  • špetka nového korenia
  • hrsť múky

Omáčka

  • 2 veľké cibule
  • niekoľko vetvičiek rozmarýnu
  • 50 dkg šampiónov
  • pór
  • 2 lyžice masla
  • 0,5 pohára koňaku
  • 0,5 l hovädzieho vývaru                                           
  • lyžička soli
  • lyžička čierneho korenia
  • 100 ml demi-glace (hustého vývaru)

Postup prípravy

Nakrájanú cibuľu a cesnak vložte do mixéru spolu s citrónovou štavou, oregánom, petržlenom, bazalkou, mätou a maslom. Ešte pridajte challah, zalejte cmarom a mixujte na pevnú hmotu. Získanú hmotu dochuťťe soľou, čiernym korením a zmiešajte s mäsom. Z hmoty tvorte guľky, ktoré posypte múkou a vhoďte do hrnca s vriacou vodou. Do vody pridajte bobkový list, nové korenie a cesnak.

Pripravte si omáčku
Cibuľu nakrájanú na drobné kostičky dajte do hrnca a duste na masle. Přidajte nakrájané šampióny, pór a rozmarýn. V zápätí přilejte koňak, demi glace a hovädzí vývar. Omáčku dochuťťe soľou a čiernym korením a vložte do nej mäsové guľky.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905