Recepty Canal+ Domo

Rybie karbanátky s drieňovou majonézou

Rybí karbanátky s dřínovou majonézou
Porad:Jakubiak rodine, epizóda 8
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 80 dkg Plotíc bez hlavy
  • petržlen
  • 4 strúžky cesnaku
  • sladká žemľa alebo vianočka
  • pohár cíceru
  • muškátový oriešok
  • lyžička bieleho korenia
  • špetka soli
  • pohár múky
  • 0,5 pohára bieleho vína
  • lyžica masla
Majonézová omáčka
  • 2 vajíčka
  • 80 ml oleja
  • lyžička horčice
  • lyžica vriacej vody
  • lyžica šťavy z citrónu
  • lyžica šťavy z drieňu
  • špetka soli

Postup prípravy

Ryby očistite od šupín, odkrojte plutve, chvost aj hlavu a potom ich najemno umelte v mlynčeku na mäso. (2x – 3x). V mlynčeku tiež umelte petržlen, cesnak a sladkú žemľu namočenú v cíceri. Nakoniec zomelte všetko dohromady. Mäso dochuťte muškátovým orieškom, soľou a čiernym korením. Vytvorte karbanátky, ktoré posypte múkou a osmažte na oleji, dolejte biele víno. Hneď ako sa víno vyparí pridajte na panvicu lyžicu studeného masla.

Pripravte majonézovú omáčku: oddelte žĺtky od bielkov. Žĺtky miešajte a pomaly dolievajte olej, pridajte horčicu, vriacu vodu, šťavu z citrónu, šťavu z drieňu a soľ.

Rybie karbanátky podávame s omáčkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905