Rizoto s žeruchou
Porad:Jakubiak rodine, epizóda 4
Chod:Obed
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska
Ingrediencie
- 3 cibule šalotky
- 5 strúžkov cesnaku
- lyžica masla
- 50 ml olivového oleja
- 1,5 pohára ryže na rizoto
- 0,5 pohára bieleho suchého vína
- 1 l kuracieho alebo slepačieho vývaru
- lyžička soli
- hrsť mrazeného hrášku
- paradajka
- 2 lyžice mascarpone
- lyžica masla
- hrsť nastrúhaného ovčieho syra
- hrsť žeruchy
Postup prípravy
Na panvici rozpustite maslo s olejom, pridajte cibuľu nakrájanú na kostičky a ošúpané prelisované strúžky cesnaku. Pridajte ryžu a pražte. Dolejte víno a vývar a miešajte do chvíle, kým ryža mierne nezmäkne. Pridajte nakrájanú paradajku, hrášok a mascarpone. Vypnite oheň, pridajte strúhaný syr a žeruchu.