Recepty Canal+ Domo

Zelená polievka s udon rezancami

Zelená polévka s udon nudlemi
Porad:365 obedov Mariety Mareckej, epizóda 4
Chod:Polievka
Kuchyňa:Orientálna

Ingrediencie

  • ½ póru
  • pár ružiček brokolice
  • 400 g čerstvého špenátu
  • 1 pohár mladého hrášku
  • 250 g zelenej fazuľky
  • 1 strúžok cesnaku
  • 1,5–2 litrov zeleninového nebo kuracieho vývaru
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • kôra z citrónu
  • 3–4 lyžice jemne nasekanej mäty, bazalky, petržlenovej vňate a kôpru
  • 200 g čerstvých udon rezancov

 

Postup prípravy

Zahrejte 2 lyžice olivového oleja, pridajte pór a plátky cesnaku. Pridajte brokolicu, zelené fazule a hrášok, zalete vývarom a varte, kým zelenina nezmäkne.

Nakrájajte špenát na jemné kúsky. Rezance varte 2–3 minúty ve vriacej vode.

Na posledné 2–3 minúty pridajte do polievky špenát a dochuťťe citrónovou kôrou, soľou, čiernym korením a nasekanými bylinkami. Na taniere položte porciu rezancov a prelejte polievkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905