Postup prípravy
V hrnci rozpusťťe maslo a horkú čokoládu. Nalejte do nej kávu rozpustenú v niekoľkých lyžiciach teplej vody a pridajte kakao. Keď sa hmota spojí, nechajte trošku vychladnúť.
V ďalšj miske rozšľahajte vajíčko s cukrom, soľou a vanilkovou pastou. Prilejte teplú čokoládovú hmotu a ušľahajte metličkou. Nakoniec pridajte presiatu múku a nakrájanú bielu čokoládu. Opatrne premiešajte, aby ste sa zbavili všetkých hrudiek z múky. Vlejte cesto do menšej formy vyloženej papierom na pečenie a pečte asi 30 minút v rúre na 180 °C.
Hotové brownies by maly býť vlhké, vnútri mierne lepkavé, horná časť celistvá a krehká. Podávajte posypané práškovým cukrom, alebo poliate čokoládovou polevou.
Krémová čokoládová poleva
Smotanu a nalámanú čokoládu dajte do hrnca. Krátko zahrejte a odložte na 2 minúty. Potom pomocou šľahacej metly alebo mixéru vytvorte hladkú polevu. Polejte cesto teplou polevou a posypte najemno nakrájanými arašídami. Nechajte vychľadnúť a mierne ztuhnúť.