Postup prípravy
Srdiečka očistené od tuku nakrájajte na malé kúsky. Osmažte na masti a pridajte nakrájaný pór a celer. Keď srciečka pustia šťavu, pridajte nakrájané lišky, celé šampióny, kapary, škoricu, anýz, zelený hrášok a brusnice. Všetko podlejte vodkou. Dochuťťe soľou a čiernym korením, dolejte vodou a duste na miernom ohni. Pred koncom dusenia pridajte predtím uvarené fazule a zbytok hrášku na zvýraznenie farby.
Ošúpané zemiaky uvarte, prilejte kefír a umixujte pyré. Na strúhadle nastrúhajte syr a cesnak. Pyré dajte na panvicu, polejte prepusteným maslom a za stálého miešania získate jednolitú hmotu, ktorú dochuťte soľou a čiernym korením. Prilejte šťavu s citrónu, pridajte syr a cesnak. Všetko zmiešajte a opečte z obidvoch strán. Na záver posypte čerstvým ligurčekom.
V mažiari rozdrďťě oriešky, pridajte krevetovú pastu s chilli, rybiu omáčku, šťavu z limetky, cesnak a cukor. Všetko zamiešajte. Kaleráb nakrájajte na velmi tenké plátky a dajte do misky. Pridajte nasekané chilli papričky a mrkvu. Zeleninu polejte omáčkou a zamiešajte.
Guláš podávajte na zemiakovej placke a so šalátom.