Ingrediencie
- 4 steaky hoväzej roštenky
- ½ hlavy cesnaku
- 1 chilli paprička
- limetka
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
- maslo
Argentínská omáčka chimichurri
-
- ½ pohára octu z červeného vína
- 3–4 strúžky cesnaku
- 1 lyžička soli
- 1 malá červená cibuľa
- 1 čerstvá chilli paprička
- ½ zväzku koriandru
- ½ zväzku petržlenovej vňate
- 2 lyžice čerstvého oregána
- ½ pohára olivového oleja
Fazule s krutónmi
- 400 g zelených fazuliek
- pár plátkov dobrej bagety
- olivový olej
- ½ hlavy cesnaku
- soľ
- čierne korenie
- kôra z citrónu
Postup prípravy
Začnite prípravou omáčky: najemno nakrájajte cesnak a cibuľu, priložte vetvičky byliniek a posekajte. Pridajte chilli papričku, oregáno, posypte soľou a pokračujte v sekaní. Zmes vložte do misy, pridajte ocot, olivový olej a premiešajte. Odložte minimálne na 2 hodiny vychladnúť do chladničky.
Steaky potrite olivovým olejom. Pridajte najemno nakrájanú chilli papričku, šťavu z limetky, polovicu cesnaku a odložte na 15–20 minút.
Medzitím umyte fazule, odrežte konce a varte v osolenej vode asi 15–20 minút.
Na panvici zohrejte olivový olej, do neho dajte polovicu cesnakovej hlavy a keď sa tuk dobre zahreje, pridajte nadrobno nakrájanú bagetu a osmažte ju.
Potom pridajte varené fazule, dochuťťe soľou, čiernym korením a nastrúhanou citrónovou kôrou. Steaky opečte z každej strany po dobu 3 minút, po otočení pridajte rozpolený cesnak a opekajte ďalšie 2 minúty, pridajte maslo.
Steaky preložte do formy na pečenie a vložte na 3–6 minút do rúry predohriatej na 160 °C.
Steaky podávajte s fazuľami a krutónmi, poliate chimichurri omáčkou.