Postup prípravy
Pražmy vyfiletujte, hlavy a chrbtice nechajte pre prípravu vývaru. Ostráňte kožu a filety nakrájejte na veľké kocky. Hlavy a chrbtice vložte do hrnca, pridajte jednu mrkvu, celer a zelejte vodou. Pridajte bylinky a bobkové listy a varte asi 50 minút. Vývar sceďte.
V dalšom hrnci si na oleji osmažte ančovičky. Pridajte nakrájanú cibuľu, plátky cesnaku, mrkvu nakrájanú na polmesiace a orestujte. Pridajte ošúpané a semienok zbavené pradajky, cukor, harissa pastu a mletý kôpor. Restujte ďalších 5–6 minút a zalejte rybím vývarom.Varte, kým mrkva nezmekne. Nakrájajte lososa na tlsté kocky a rozmrazte krúžky kalamárov.
Polievku dochuťťe soľou a čiernym korením. Pridajte nakrájané ryby. Nemiešajte. Asi po 1–2 minutách pridajte kalamáry. Všetko povarte daľšie 2–3 minuty.
Polievku podávajte posypanú kôprom, najlepšie s topinkou z bagety.