Ingrediencie
Krokety
- 300 g bielej pohanky
- 1 čajová lyžička kurkumy
- 1 čajová lyžička červenej papriky
- 2 čajové lyžičky rasce, majoránky, čiernej rasce
- soľ a čierne korenie na dochutenie
- voda
- prepustené maslo alebo olej na smaženie
Šošovicová pomazánková pasta
- 2 hrnčeky zelenej šošovice
- 2 malé cibule
- 1 strúžok cesnaku
- pár špetiek majoránky
- pár špetiek rasce
- zväzok zelenej petržlenovej vňaťe
- soľ podľa chuti
Postup prípravy
Namočte pohanku cez noc. Ráno zlejte vodu a rozmixujte pohanku do hladka, aby mala konzistenciu palacinkového cesta. V prípade potreby pridajte trochu vody. Potom pridajte korenie a promiešajte. Palacinky smažte z obidvoch strán na miernom ohni. Pridajte občas tuk, aby sa cesto nepripálilo. Naplňťe ľubovolnou nesladkou pastou ako je napr. táto šošovicová.
Šošovicu uvarte a potom rozmixujte do hustej hmoty. Pridajte glazovanú cibuľu dochutenú majoránkou a soľou. Ďalej přidajte cesnak rozdrtený nožom a nakrájaný na malé kúsky. Dochuťťe čiernym korením a soľou. Naplňťe pohankové palacinky šošovicovou pastou a podávajte. Hotové krokety môžete opiecť v rúre alebo pred podávaním zohriať na pánvici. Ozdobte najemno nasekanou petržlenovou vňaťou.