Recepty Canal+ Domo

Paella s kuracím mäsom a morskými plodmi

Paella s kuřecím masem a mořskými plody
Porad:Jakubiak rodine, epizóda 3
Druh mäsa:Kuracie
Ryby a morské plody
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Španielska

Ingrediencie

  • 2 poháre ryže
  • kuracie prsia
  • miešané morské plody /balení 250g
  • 2 hrste mušlí
  • 5 veľkých kreviet
  • štiplavá klobása chorizo
  • zeleninový vývar
  • červená cibuľa
  • 3 strúžky cesnaku
  • zelená paprika
  • červená paprika
  • 50 ml vody
  • soľ
  • čierne korenie
  • pohár suchého bieleho vína
  • 4 vetvičky rozmarýnu
  • pažitka
  • chilli papričky
     

Postup prípravy

Na veľkej panvici, v rozpálenom olivovom oleji orestujte cibuľu a papriky nakrájané na malé kostičky. Pridajte prelisovaný cesnak, nakrájanú klobásu a kúsky kuracích prsíčiek. Dochuťťe soľou a čiernym korením. Keď bude mať zmes zlatavú farbu, pridajte morské plody. Po chvíli vsypte ryžu a jemne zamiešajte. Zalejte vínom a vývarom tak, aby bola tekutina 2 cm nad povrchom ryže a zeleniny. Navrch položte krevety a mušle.

Panvicu prikryte alobalom a nechajte 20 minút povariť na miernom ohni. Ryža by mala ostať tvrdšia.

Pred podaním paellu posypte chilli papričkou a pažitkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905