Postup prípravy
Do hrnca dáme variť osolenú vodu. Keď začne variť, pridáme 20 ml octu a cukor. Do jemne bubľajúcej tekutiny vložte malé repy a varte asi 10 minút.
Po uvarení repu ošúpte a nakrájejte na štvrťky. Na suchej pánvici asi munútu pražíme pistácie, ktoré preložíme do misky. Na tej istej pánvici rozohrejeme prepustené maslo a opečieme na kostičky nakrájanú cibuľu. Keď cibuľa zozlatne, pridáme odblanené pečienky, nasekané stonky červenej repy a ¼ listov, dusíme na malom plameni asi 7 minút.
Do hotových pečienokpridáme pistácie. Do hotových pečienok pridáme pistócie, jahody, lyžicu octa a dochuťte soľou a čiernym korením. Dajte preč s platničky.
Na dva taniere rozložte nakrájané avokádo, na neho teplé pečienky a surové pokrájané listy, pokvapúkáme olejom a máme hotovo.