Recepty Canal+ Domo

Šalát z divokého šťaveľu, lieskových orechov a farmárskych vajec s kôprovým dresingem

Salát z divokého šťovíku, lískových ořechů a farmářských vajec s koprovým dresinkem
Porad:Jakubiak sezóne - jaro, epizóda 1
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Francúzska

Ingrediencie

  • štyri hrste divokého šťaveľu
  • štvrť hrnčeku vylúpaných lieskových orechov
  • 1 farmárske vajce
  • lyžička hnedého cukru
  • 4 velké redkvičky
  • trochu octa
  • 3 lyžice zakysanej alebo 12% sladkej smotany
  • 3 lyžíce bieleho jogurtu
  • zvňazok kôpru
  • lyžička rímskej rasce
  • šťava z polovičky citrónu
  • soľ
  • čerstvo namleté čierne korenie

Postup prípravy

Šťaveľ dôkladne umyjeme, osušíme a zbavíme tlstých stonkov. Orechy asi 3 minuty pražíme na suchej pánvici, pridáme cukor a dáme preč z platničky. V miske zmiešame šťaveľ, ořechy a pokrájené ředkvičky.

Medzitým privedieme vody v hrnci k varu a pridáme do nej ocot. Do druhej, menšej misky dáme ostatné prísady a zamiešame. Rascu je dobré předtím opražiť na suchej pánvici, podobne ako ořechy.

Do vriacej vody s octom, veľmi pomaly rozklepneme surové vajíčko, opatrne zamiešame a vcaríme asi 3 – 5 minút. Dresing nalejeme na šalát a opatrne zamiešame. Ne neho dáme stratené vajce. Šalát na tanieri ozdobíme napr. Čerstvým kôprom.

K šalátu sa skvele hodia placky: Hrnček múky, voda – koľko je potřeba, špetka soli a lyžička čiernej rasce. Vypracujeme cesto, rozváľame a vypracujeme tenkú placku. Pečieme na veľmi horúcej suchej pánvici.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905