Postup prípravy
Šťaveľ dôkladne umyjeme, osušíme a zbavíme tlstých stonkov. Orechy asi 3 minuty pražíme na suchej pánvici, pridáme cukor a dáme preč z platničky. V miske zmiešame šťaveľ, ořechy a pokrájené ředkvičky.
Medzitým privedieme vody v hrnci k varu a pridáme do nej ocot. Do druhej, menšej misky dáme ostatné prísady a zamiešame. Rascu je dobré předtím opražiť na suchej pánvici, podobne ako ořechy.
Do vriacej vody s octom, veľmi pomaly rozklepneme surové vajíčko, opatrne zamiešame a vcaríme asi 3 – 5 minút. Dresing nalejeme na šalát a opatrne zamiešame. Ne neho dáme stratené vajce. Šalát na tanieri ozdobíme napr. Čerstvým kôprom.
K šalátu sa skvele hodia placky: Hrnček múky, voda – koľko je potřeba, špetka soli a lyžička čiernej rasce. Vypracujeme cesto, rozváľame a vypracujeme tenkú placku. Pečieme na veľmi horúcej suchej pánvici.