Postup prípravy
Najprv si pripravte mäsový nálev. Do vychladnutej prevarenej vody nasypte veľa soli a dôkladne pomiešajte. Do mäsového nálevu vložte surové vajíčko, ak sa nepotopí, znamená to, že je mäsový nálev hotový. Ak se potopí, musíte dosypat toľko soli, aby vajíčko ostalo na hladine. Do hotového mäsového nálevu pridajte bobkový list, guličky čierneho korenia, koriandrové semienka a cibuľu nakrájanú na kolieska. Jemne naklepané mäso, osolte, posypte čiernym korením a sušenou majoránkou. Mäso zrolujte do rolády a zviažte povrázkom. Roládu vložte do mäsového nálevu a nechajte 3-4 dni marinovať.
Pripravte si zeleninu, nakrájanú na stredne veľké kúsky. Vo veľkom hrnci na masti opečte roládu zo všetkých strán, postupne pridávajte nakrájanú zeleninu, horčicu a rozmarýn. Všetko zalejte vínom a prikryte pokrievkou, za občasného podlievania vodou či vývarom duste 2 hodiny.
Výborným doplňkom k mäsu bude omáčka zo svíbu. Na pánvicu nasypte plody svíbu, zasypte cukrom a počkajte kým sa ovocie zkaramelizuje. Pridajte anýz, škoricu, klinčeky a nové korenie. Zmes zalejte vínom a počkajte kým sa svíb rozvarí.