Postup prípravy
Na plech rozložíme papier a na neho polukladáme kúsky rýb. Korenie zmiešame a nasypeme na rybu. Vňať, strúhanku a maslo utreme v miske a rozložíme na kúsky ryby.
V hrnci si rozohrejeme maslo a hodíme do neho jemne rozmačkaný cesnak. Keď cedsnak z obidvoch strán zružovie, dáme ho na bok a do hrnca pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a polovičku šťaveľu. Chvilku dusíme. Ku šťovíku pridáme víno a čakáme, kým sa polovička vyvarí, potom pridáme smotanu a teplotu stiahneme na minimum. Dochutíme soľou a čuernym korením.
Kým sa omáčka varí, zapneme si rúru na 180 stupňov a dáme do nej plech s rybou a korením. Pečieme, kým kôrka nezozlatne. Nemalo by trvať viac ako 8 -10 minút. Pred podávaním ryby púridáme do omáčky zbytok sťaveľu.