Recepty Canal+ Domo

Grilovaná špargľa s vajíčkovo horčicovou omáčkou

Grilovaný chřest s vaječno-hořčičnou omáčkou
Porad:Jakubiak sezóne - jaro, epizóda 3
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Talianska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • Zväzok zelenej špargle
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ
  • hrubozrnné čierne korenie
  • 2 lyžice anglickej horčice
  • 2 lyžice medu
  • 2 žĺtky
  • 3 lyžice repkového oleja
  • štvrť pohára vriacej vody
  • 2-3 vetvičky čerstvého chilli
  • lyžička lístkov tymiánu

Postup prípravy

Do misky nalejte med, pridajte horčicu a žĺtky a utrite hladký krém. Do krému za stálého miešania opatrne nalejte olej, potom pridajte vriacu vodu a ďalej miešajte. Všetko prelejte do väčšej kovovej, alebo sklenenej misy a vložte do vodnej kúpele. Pomocou metličky omáčku šľahajte cca 5 minút, kým nevznikne jemná pena. Ochuťte lístkami tymiánu.

V úzkom hrnci priveďte k varu vodu s cukrom. Škrabkou ošúpte špargľu a odrežte 2 cm koreňa. Dajte ju na 5 minút do vriacej vody.

Po uvarení špargľu osušte a grilujte na grilovacej pánvici potretej olivovým olejom. Teplú špargľu servírujte na miske poliatu omáčkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905