Postup prípravy
Do droždia rozpusteného vo vlažnej vode pridajte pohár múky, soľ, cukor a olivový olej a odložte na 15 minút na teplom mieste, aby cesto nakynulo. Potom pridajte zbytok múky a vypracujte, kým sa nezačne odlepovať od dlaní. Hotové cesto rozdelte na polovičku a ešte raz nechajte zhruba 20 minút kynúť.Týmto spôsobom máme pripravené cesto na dve pizzy a priemere 25 – 30 cm.
Z cesta vyváľajte dlaňami alebo válčekom guľatú placku. Rúru zohrejte na najvyššiu teplotu s obojstranným ohrevom. Plech namažte olivovým olejom pomocou rozlisovaného cesnaku. Keď sa nahreje, položte na neho placku, ktorú tiež jemne namažte olivovým olejom a cesnakom. Nakrojenou časťou položte na cesto špargľu, potom trošku soli, čierneho korenia a balzamikového octu.
Pečte cca 5 minút, kým placka jemne nezhnedne. Vyberte ju, rozklepnite na ňu dve vajíčka a nastrúhajte syr. Zapekajte cca 3 minúty, kým sa bielok nezatiahne. Pred servírovaním posypte bylinkami.