Recepty Canal+ Domo

Jarný tanier zeleniny v tempure: fazulky, hrášok, kvety a dipy na namáčanie

Jarní talíř zeleniny v tempuře - fazolky, hrášek, květy a dipy na namáčení
Porad:Jakubiak sezóne - jaro, epizóda 6
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Španielska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • dve hrste žltých fazuľových luskov (varíme asi 2 min.)
  • hrsť zelených surových hráškových luskov
  • 4-5 kvetov cukety
  • hrsť jedlých kvetov (sirôtiek a fialiek)
  • 2 farmárske vejíčka a jeden žĺtok
  • lyžička sójovej omáčky
  • kukuričná múka
  • čtvrť hrnčeku perlivej vody
  • soľ
  • čierne korenie
  • repkový olej na smaženie

Dip I

  • 2 lyžice sušených paradajok
  • pol hrnčeku bieleho jogurtu
  • lyžička kapár
  • niekoľko lístkov bazalky
  • 2 lyžice olivového oleja

Dip II

  • čtvrť hrnčeku repkového oleja
  • 2 lyžice svetlej  sójovej omáčky
  • 2 jarné cibuľky
  • lyžica sekanej cibuľovej vňate
  • šťava a kôra z jednej limetky
  • 1 lyžička sezamového oleja

Postup prípravy

Do veľkej misky rozbite vajíčko, žĺtok a pridajte sójovú omáčku a perlivú vodu. Zamiešajte a pridávajte kukuričnú múku , kým nevznikne husté cesto, podobné cestu na palačinky. Do hotového cesta dajte všetkú zeleninu ( dlhšie lusky môžete pokrájať na 3 časti) a kvety. Pomocou lyžice skusíme, či neni cesto riedke ( malo by držať na zelenine a nestekať).

V hlbokej pánvici rozohrejte olej, do kterého pomocou lyžice dávajte zeleninu v ceste. Smažte do zlatava a usušte na papierovej utierke. Podávajte s dipami.

Dip I
Do mixéru dáme všetky suroviny a rouzmixujeme, kým nevznikne kompaktná pasta.

Dip II
Do misky nalejeme olej, pridáme sójovú omáčku, sezamový olej, limetkovú šťavu a kôru, nakrájanú cibuľku aj vňať, premiešame a necháme 30 minút odpočinúť.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905