Postup prípravy
Slaninu nakrájajte na prúžky, cibuľu na polkolieska, plecko na kúsky o niečo menšie ako na guláš, zemiaky na plátky alebo malé kúsky a papriku na prúžky. Na pánvici rozpálte maslo a osmažte na ňom slaninu po dobu 2 – 3 minút, pridajte cibuľu a krátko spolu orestujte.
Pridajte zemiaky, zvýšte plameň, miešajte a smažte do zlatava. Pridajte plecko a papriku. Ochuťte soľou, čiernym koreniím, majoránkou, rascou a paprikou.
V malom hrnci uvarte vodu. Do hrnčeku vložte potravinársku fóliu a do nej rozklepnite vajíčka. Fóliu zaviažte, aby vajíčko nevytieklo. Takto pripravte 4 vajíčka. Vajíčka varte vo vriacej vode, kým sa bielko neuvarí, ale žĺtok ostane tekutý.
Na tanier pripravte porciu zamiakov s mäsom a cibuľou, navrch dajte vajíčko z fólie a ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.