Postup prípravy
Ančovičkové filety vložte do mixéru, pridajte nasekanú mrkvovú vňať, pol strúžku cesnaku, orechy a všetko zmiešajte. Postupne pridávajte maslo. Dochuťte podľa chuti.
Jablko ošúpte a nakrájajte na veľmi tenké plátky. Filety zo sleďov nakrájajte na dlhé tenké prúžky a cibuľu na tenké plátky.
Uvarené bôby spolu s tahini, cesnakom a nasekanou mätou vložte do mixéru, pridajte niekoľko kvapiek olivového oleja, soĺ a čierne korenie. Utrite do pasty. Podľa potreby pridajte trošku olivového oleja.
Krajce chleba nakrájajte na obdĺžniky (ideálne 8 x 4,5 cm). Niektoré z nich namažte maslom, dajte na ne plátky jabĺk, pokvapkajte citrónovou šťavou, pridajte sleďov a ozdobte čerstvo namletým čiernym korením, a bylinkami. Ďaľšie namažte pomazánkou z ančovičiek a tie ostatné pastov z bôbov. Ozdobte a podávajte na desiatu, alebo olovrant.