Recepty Canal+ Domo

Treska v parmskej šunke s šošovicou, chrenom a červenou repou

Treska v parmské šunce s čočkou, křenem a červenou řepou
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 3, epizóda 9
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Francúzska

Ingrediencie

  • 2 silnejšie filety z tresky
  • 8 plátkov parmskej šunky
  • 1,5 hrnčeku čiernej šošovice beluga
  • 1 lyžica chrenu
  • 2 malé červené repy
  • ½ kalerábu
  • 1 plná lyžica masla
  • 2 vetvičky rozmarýnu
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 lyžica jalovcového octa
  • olej
  • 1 lyžička mletej rímskej rasce
  • 1 lyžica medu

Postup prípravy

Šošovicu uvarte do mäkka vo veľkom množstve vriacej vody asi 18 minút. Červenú repu ušúpte a na struhadle nakrájajte na tenké plátky. Kareláb ošúpte a nakrájajte na hranolky.

Tresku nakrájajte na asi 4 cm široké kúsky. Z obidvoch strán osolte, okoreňte a posypte rímskou rascou. Každý kúsok zabalte do parmskej šunky a restujte z každej strany asi 2 minúty.

Šošovicu sceďte, pridajte chren a zamiešajte.

Červenú repu dajte na rozpálené maslo spolu s nasekaným rozmarýnom a restujte asi 3 minúty. Potom pridajte ocot a med a nechajte tekutinu odpariť. Dochuťte soľou, čiernym korením a odstavte z ohňa.

Na tanier položte plátky červenej repy, nane šošovicu a ozdobte kalerábovými hranolkami. Nakoniec pozdĺžne položte tresku.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905