Recepty Canal+ Domo

Šalát s jahodami, fazuľami a korycinským syrom

Salát s jahodami, fazolemi a korycinským sýrem
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 3, epizóda 9
Chod:Šalát
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 300 g jahôd
  • asi 150 g korycinského syru, napr. s čiernou rascou
  • 150 g zelených fazuľových luskov
  • ½ balenie polníčku
  • 2 hrste klíčkov
  • 2-3 lyžice sekaných mandlí, alebo plátkov
  • olivový olej
  • 2-3 lyžice balzamikového octa
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 lyžička cukru

Postup prípravy

Jahody umyte, usušte a odstráňte stopky.

Fazule umyte, odrežte konce a uvarte v osolenej vode po dobu 3 minút. Hneď potom ich dajte schladiť do misky s ľadom.

Mandle krátko opražte na suchej pánvici.

Na taniere dajte polníček, jahody nakrájané na štvrťky alebo polovičky, pridajte nakrájané fazuľové lusky, ochuťte soľou a čiernym korením a ozdobte klíčkami.

Ocot premiešajte s olivovým olejom, ktorý pridávajte postupne. Dresingom polejte šalát, posypte ho ručne rozmačkaným syrom a sekanými mandlami. Podávajte ako predkrm, alebo ľahký obed.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905