Postup prípravy
Michałki nakrájame nadrobno a rozpustíme ich ve vodnej kúpeli.
Keksíky vložíme do sáčku a rozdrtíme ich válčekom alebo tĺčikom na mäso na malé kúsočky. Na keksíky nalejeme rozpustené Michalky a všetko vareškou zamiešame. Hmotu presunieme na dno tortovej formy o priemere 24 cm. Hmotu vtlačíme na dno, vyrovnáme ju a prikryjeme potravinárskou fóliou. Formu vložíme do chladničky a pripravíme si tvarohovú hmotu.
Do hrnčeku nalejeme 3 lyžice želatíny a zalejeme ju 3 lyžicami stedenej vody. Do druhého hrnčeku nasypeme 1 lyžicu želatíny a zalejeme ju 2 lyžicami stedenej vody. V rajnici ohrejeme 3 lyžice vody a rozpustíme v nej prvú želatínu.
Tvaroh rozmixujeme, pridáme k nemu vanilku a jahodovú hmotu. Smotanu ušľaháme a jemne, ale dôkladne ju premiešame s tvarohovou hmotou.
Steny formy pokryjeme potravinárskou, alebo cukrárskou fóliou. Všetko nalejeme na korpus z Michaliek a dáme do chladničky. Do hrnca nalejeme 350 ml vody, pridáme ocot a višňovú šťavu a zohrievame, kým zmes nezačne vrieť. Hrniec dáme preč z plameňa a rozpustíme v ňom druhú želatínu. Necháme vychladnúť a nalejeme na tvarohovú tortu, ktorá už trošku ztuhla v chladničke.
Všetko necháme ešte minimálne 4 hodiny v chladničke, ideálne cez noc.