Postup prípravy
Špenát rozmixujte s cesnakom, ochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom.
Rozpusťte jednu lyžicu masla, orestujte na ňom lyžicu múky a potom za stálého miešania pridávajte mlieko, tým pripravíte bešamel. Dochuťte čerstvo nastrúhaným muškátovým orieškom, soľou a čiernym korením.
Na každú z palaciniek pokladajte natrhané kúsky mozzarelly, plátok šunky, časť špenátu a posypte strúhaným syrom ( časť syru necháme na koniec ) Poriadne zaviňte.
Paradajky rozmixujte tyčovým mixérom spolu s cesnakom, chilli, cukrom, soľou a čiernym korením. Pridajte nadrobno nasekanú bazalku. Dno horkovzdušnej nádoby potrite paradajkovou omáčkou.
Palacinky nakrájajte na 4 kúsky a postavte ich do nádoby tesne vedľa seba, prelejte bešamelom a posypte zbytkom syra.
Vložte do rúry predhriatej na 180 °C asi na 20 minút, kým sa syr nerozpustí a všetko sa pekne neupečie. Podávajte horúce.