Recepty Canal+ Domo

Šparglový šalát

Chřestový salát
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 3, epizóda 6
Chod:Predjedlá a malé jedlá
Šalát
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 1 zväzok zelenej špargle
  • kúsok parmazánu
  • 3 lyžice lúpaných slnečnicových semienok
  • ½ hrnčeku varenej červenej ryže
  • čerstvý tymián
  • ½ zväzku pažitky
  • olivový olej
  • citrónová šťava
  • 1 lyžička medu
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 lyžička cukru

Postup prípravy

Šparglu umyte, odlámte konce a 3 minuty varte v osolenej vode osladenej lyžičkou cukru. Potom špargľu sceďte a hneď ju preložte do misy so studenou vodou a ľadom.

Nasekajte pažitku a na suchej pánvici opražte slunečnicové semienka Šparglu nakrájajte na 2 cm kúsky, dajte do misy, pridajte ryžu, slunečnicové semienka, pažitku a listy tymiánu. Dochuťte soľou a čiernym korením.

V miske zmiešajte med s niekoľkými kvapkami citrónovej trávy, pomaly prilievajte olivový olej a za neustálého miešania pripravte dresing. Nalejte ho na šparglu, premiešajte a navrch nastrúhajte parmezán. Podávajte vychladnuté.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905