Postup prípravy
Sušené paradajky rozmixujeme na pastu.
Do misy presejeme múku, pridáme paradajkovú pastu, zamiešame vidličkou a potom pomaly prilievame horúcu vodu. Zase zamiešame vidličkou. Hneď ako sa cesto začne lepiť, vypracujte ho ručne, kým nezískate mäkké, pružné a nelepivé cesto. V prípade potřeby pridajte múku.
Hladké cesto zabalte do potravinárskej fólie a nechajte 15 minút odpočinúť. Medzitým si pripravte pesto. Všetky ingrediencie dajte do mixéru, postupne pridávajte olivový olej a mixujte do zelenej omáčky.
Fazule uvarte al dente v slanej a mierne osladenej vode. Rozkrájajte ich na polovičky. Baklažan rozkrájajte na prúžky a paradajky na polovičky.
Z cesta formujte dlhé slíže cca 1 cm tlsté, ktoré ďalej krájajte na malé šišky a postupne varte v osolenej vriacej vode cca 2 minúty, kým nevyplávu na hladinu. Šišky vyberte deravou lyžicou a dajte na bok.
Na veľkej pánvici rozpálte olivový olej a vložte baklažan. Restujte ho asi 4 – 5 minút, kým neni jemne opečený a mäkký. Pridajte fazule, bôby a šišky. Ešte chvíľu restujte a dochuťte soľou a čiernym korením.
Nakoniec pridajte pesto, všetko premiešajte a podávajte.