Recepty Canal+ Domo

Orechovo-čokoládová buchta Blondie

Ořechovo-čokoládová buchta Blondie
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 3, epizóda 5
Chod:Dezert
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 100 g bielej čokolády
  • 100 g karamelovej bielej čokolády
  • ½ hrnčeka jemného trstinového cukru
  • 2 vajíčka
  • 80 g masla
  • ½ hrnčeku pšeničnej múky
  • ¼ hrnčeku kukuričnej múky
  • soľ
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • ½ hrnčeku lúpaných lieskových orechov
  • 1 lyžička vanilkového aróma
  • práškový cukor na posypanie

Postup prípravy

Rúru predhriejte na 180°C. V kastrólku rozpálte maslo a pridajte nalámanú čokoládu ( 100g karamelovej a 50g bielej). Miešajte kým sa hmota nespojí a čokoláda sa úplne nerozpustí.

Do vysokej misy presejte múku a pridajte kypriaci prášok a špetku soli. Ďalej cukor a našľahané vajíčko, teplú čokoládovú hmotu a krátko zamiešajte, kým sa nezbavíte hrudiek múky.

Pridajte 50 g jemne nasekanej čokolády a nadrobno nasekané orechy. Cesto znovu dobre premiešajte, nalejte do malej formy a vložte do rúry asi na 20 – 35 minút.

Pečieme do tzv. Suchej špajgle, teda kým nebude špajgla zapichnutá do cesta po vytiahnutí suchá.

Podávajte posypané práškovým cukrom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905