Recepty Canal+ Domo

Lososový tatarák

Lososový tatarák
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 3, epizóda 5
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Večera
Predjedlá a malé jedlá
Kuchyňa:Francúzska

Ingrediencie

  • 300 g surového lososa
  • 1 pomaranč
  • 1 červená repa
  • soľ
  • čierne korenie
  • ½ malé chilli papričky
  • 2 listy kafrovej limetky
  • 1 citrónová tráva
  • ½ zväzku koriandru

Príloha

  • 4 väčšie topinky
  • niekoľko stebiel kôpru

Postup prípravy

Lososa umyte, usušte a odstráňte kožu a kosti. Nakrájajte ho na kostičky a ochuťte soľou, čiernym korením, pomarančovou šťavou a kôrou zo štvrťky pomaranča.

Červenú repu ošúpte a na struhadle nastrúhajte na tenučké plátky.

Do misky položte vrstvu červenej repy, na ňu dajte limetkové listy a rozmačkanú citrónovú trávu. Potom dajte lososa, posypte ho nasekaným koriandrom a znovu pokladajte plátky červenej repy. Všetko pokvapkajte pomarančovou šťavou.

Zakryte potravinářskou fóliou a vložte do chladničky minimálne na 30 minút.

Podávajte na topinkách ozdobených plátkami červenej repy a kôprom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905