Postup prípravy
Rúru predhrejte na 190°C. V mixéri ušľahajte celé vajíčka so špetkou soli. Po zpenení pridajte cukor a ďalej šľahajte.
Mixér vypnite, do cesta pridajte obidve múky spoločne s kypriacim práškom a ingrediencie jemne premiešajte. Nakoniec pridajte mak a len veľmi krátko všetko premiešajte.
Cesto prelejte na veľký obdĺžnikový plech vyložený papierom na pečenie, zarovnajte a vložte na 10 minút do rúry.
Piškot vyklopte na vál a jemne odstráňte papier. Cesto znovu otočte, položte ho na čistú útierku a ešte teplé ho stočte. Nechajte vychladnúť.
Medzitým zmiešajte želatinu s tromi lyžicami stedenej vody a nechajte nabobtnať. Preložte do hrnca s tromi lyžicami vody a za neustálého miešania ohrievajte, kým sa želatína úplne nerozpustí. Nechajte úplne vychladnúť.
Rozpustnú kávu zalejte 2 – 3 lyžicami vriacej vody, nechajte dôkladne rozpustiť a vychladnúť.
Mascarpone vložte do misy a v kuchyňskom robote utrite s práškovým cukrom. Postupne pridávajte smotanu a mixujte na väčšiu rýchlosť. Nakoniec prilejte kávu, likér, mletú kávu aj želatínu a krátko pomixujte.
Vychladnutý piškót rozviňte, namažte krémom a znovu zarolujte. Najjednoduchšie je dopredu roládu položiť na potravinársku fóliu. Roládu vložte do chladničky minimálne na 1 hodinu, kým hmota neztuhne.
Podávajte posypané práškovým cukrom a jemne pomletou kávou.