Postup prípravy
Ingrediencie na cesto vložte do misy kuchyňského robota alebo presejte múku na dosku, v prostriedku urobte jamku, do ktorej nalejte rozšľahané vajíčko s lyžičkou smotany.Vedľa múky položte kúsky masla a rozotrite ich prstami. V kuchyňskom robote všetko premiešajte, kým sa hmota nezačne lepiť dokopy do jednej gule, ak je to nutné pridajte viac smotany. Cesto zabalte do potravinárskej fólie a dajte do chladničky, kde ho nechajte kým nepripravíte plnku.
Šalotku nakrájajte na štvrťky a osmažte ju na masle, kým nezhnedne a nezmäkne, dochuťte ju lyžičkou medu a špetkou soli. Hrušky nakrájajte na malé kocky a ku koncu smaženia cibule, ich pridajte na pánvicu, krátko spolu orestujte, dochuťte čiernym korením, stiahnite z ohňa a nechajte vychladnúť.
Z krvavničiek stiahnite črievká, nakrájajte ich na menšie kúsky a orestujte na oleji. Pridajte majoránku, feferonku, soľ a čierne korenie. Nakoniec pridajte cibuľu s hruškou a vlašské orechy, ktoré je lepšie najprv olúpať. Zamiešajte a nechajte vychladnúť.
Rúru predhrejte na 170°C. Cesto rozváľajte, vyložte ním koláčovú formu a prepichajte. Na cesto dajte vychladnutú krvavničkovú hmotu a zalejte vajíčkami ušľahanými so 150 ml smotany.
Vložte do rúry asi na 45 minút. Podávajte horúce, ale je možno podávať aj po vychladnutí.