Postup prípravy
Zemiaky umyte a uvarte v šupke v osolenej vode domäkka.
Lusky umyte , odkrojte konce a varte vo vode s cukrom a soľou. Fazule by mali byť chrumkavé, nemali by sa rozvariť. Keď sú hotové, sceďte ich a zalejte studenou vodou, alebo ich schlaďte v miske s ľadom.
Slnečnicové semienka opražte na suchej pánvici. Pažitku a kôpor nasekajte nadrobno. Zemiaky nakrájajte na väčšie kúsky ( malé zemiaky na štvrťky a lusky na polovičky alebo tretiny.
V miske zmiešajte horčicu, chilli omáčku a ocot. Potom za neustálého miešania pomaly pridávajte olivový olej, kým dresing nezhustne.
Zemiaky, lusky, pražené slunečnicové semienka a nasekaný kôpor s pažitkou dajte do misky, ochuťte soľou a čiernym korením a zalejte dresingom. Jemne premiešajte a dajte do chladničky minimálne na 30 minút, aby sa šalát dobre rozležal.
Šalát podávajte chladený ku grilovanému mäsu, ako prílohu k obedu alebo k ľahkej desiate.