Recepty Canal+ Domo

Domácí kečup

Domácí kečup
Porad:Uvar mi, mami!, epizóda 4
Chod:Omáčka
Kuchyňa:Americká

Ingrediencie

  • 3 kg paradajok, najlepšie nie príliš šťavnatých
  • 2 mrkve
  • ½ celeru
  • 1 petržlen
  • 5 stredných cibulí
  • niekoľko kusov sušených datlí alebo ½ hrnčeka xylitolu
  • 1 jablko

Korenie:

  • 3 strúžky cesnaku
  • niekoľko listov čerstvého ligurčeku
  • ½ čajovej lyžičky škorice
  • 1 čajová lyžička nového korenia
  • 1 čajová lyžička celého čierneho korenia
  • 5 bobkových listov
  • ½ hrnčeka citrónovej šťavy
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 1–2 klinčeky

Postup prípravy

Nakrájejte paradajky na kocky a vložte ich do hrnca s veľkými kúskami mrkve, celeru, cibule, petržlenu a jablka. Pridajte listy ligurčeku, korenie a sušené datle alebo xylitol. To v prípade, že máte radšej sladší kečup. Zatiaľ nepridávajte citrón a cesnak. Prídu až nakoniec. Varte celú zmes aspoň tri dni. Každý deň iba chviľku. Prvý deň povarte paradajky ( 2 – 3 hodiny ) a každý ďaľší deň ich povarte len tak, aby sa znížilo množstvo tekutiny. Náš kečup bude prirodzene hustý.

Ak po dvoch dňoch zistíte, že sa tekutina už dostatočne zredukovala a že je zelenina už mäkká, môžete vybrať ligurček a bobkové listy a všetko precediť sytom alebo rozmixovať do hladka.Hotovú pastu dochuťťe cesnakom, citrónom, soľou a xylitolom podľa chuti.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905