Postup prípravy
Nakrájejte paradajky na kocky a vložte ich do hrnca s veľkými kúskami mrkve, celeru, cibule, petržlenu a jablka. Pridajte listy ligurčeku, korenie a sušené datle alebo xylitol. To v prípade, že máte radšej sladší kečup. Zatiaľ nepridávajte citrón a cesnak. Prídu až nakoniec. Varte celú zmes aspoň tri dni. Každý deň iba chviľku. Prvý deň povarte paradajky ( 2 – 3 hodiny ) a každý ďaľší deň ich povarte len tak, aby sa znížilo množstvo tekutiny. Náš kečup bude prirodzene hustý.
Ak po dvoch dňoch zistíte, že sa tekutina už dostatočne zredukovala a že je zelenina už mäkká, môžete vybrať ligurček a bobkové listy a všetko precediť sytom alebo rozmixovať do hladka.Hotovú pastu dochuťťe cesnakom, citrónom, soľou a xylitolom podľa chuti.