Postup prípravy
Droždie rozdrobte s cukrom, prilejte asi 100ml vody a premiešajte. Pridajte 2 – 3 lyžice múky a vymiešajte hrudky. Dajte asi na 15 minút na bok vykynúť.
Múku presejte do misy a pridajte soľ a rozmarýn. Pridajte kvások, zbytok vody a 2 lyžice olivového oleja. Vypracujte v kuchyňskom robote, kým neni cesto poddajné a hladké. Dajte do misy vymazanej olivovým olejom, zakryte potravinárskou fóliou a nechajte asi 1,5 – 2 hodiny kynúť. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.
Rúru rozohrejte na 250°C. Smotanu zmiešajte so špetkou soli a prelisovaným cesnakom.
Cesto na pizzu rozdelte na 8 porcií podobnej hmotnosti. V dlaniach ho roztiahnite na placičky, ktoré pomažte smotanou a na ktoré pokladajte niekoľko mušlí, ručne trhanú mozzarellu, lístky tymiánu a pečte do zlatava.
Na horúce mini pizzy pokladajte lístky rukoly, pridajte čierne korenie a tenké plátky parmazánu. Môžete pokvapkať kvalitným olivovým olejom.