Postup prípravy
Vložte chren do mixéru s ostrými nožami a začnite mixovať. Postupne pridávajte ďaľšie suroviny: ocot – aby chren nestmavol, potom vriacu vodu a dochuťte cukrom. Hotový chren dajte do chladničky.
Šalotku, pór, mrkvu, petržlen, papričku a cesnak nakrájajte, ako to máte radi. Opečte najprv nasucho, kým zelenina jemne nezozlatne, potom pridajte maslo. Pridajte čerstvú majoránku a ligurček a nechajte jemne podusiť na miernom plameni.
Do pekáča dajte klobásy a zeleninu.
Pripravte si omáčku. Časť chrenu odoberte a zmiešajte so smotanou a bielym vínom. Klobásy a zeleninu zalejte omáčkou, ktorú dobre rozmiešajte medzi suroviny.
Pečte cca 15 – 20 minút na 200 stupňov.