Ingrediencie
- 1 kg kuracích prsíčiek
- 1 kg mäsa z kuracích stehien
- 300 ml koňaku
- 15 dkg lúpaných pistácií
- 3 šalotky
- šťava z jedného citrónu
- kôra z jedného citrónu
- červené korenie
- 400 ml zakysanej smotany 18%
- soľ
- čierne korenie
- čerstvý ligurček
Suroviny na dip z červenej repy
- 1 kg červenej repy
- 2 ks chrenu
- 1/2 hrnčeku vinného octu
- cukor podľa chuti
- soľ a čierne korenie
Brusnicovochrenová omáčka
- 2 lyžice domáceho chrenu
- 1/2 pohára zavarených brusiniek
- olej
- čerstvo namleté čierne korenie
Postup prípravy
Dip z červenej repy
Repu zabalte do alobalu a pečte asi 40 minút pri teplote 200 stupňov. Po upečení ju ešte teplú ošúpte a rozmixujte s chrenom na požadovanú konzistenciu. Pridajte ocot. Dochuťte cukrom, soľou a čiernym korením.
Brusnicovochrenová omáčka
Chren rozmiešajte s brusnicami, potom pomaly pridávajte olej kým nevznikne jemná emulzia a dochuťte čiernym korením. Kuracie mäso pokrájajte nadrobno. Preložte do misky a zalejte koňakom. Dajte na noc do chladničky. Do mixéru, alebo kuchyňského robotu dajte marinované mäso s koňakom a rýchlo rozmixujte so smotanou. Je dôležité, aby mäso nebolo moc teplé, takže je treba pracovať rýchlo.
Hmotu preložte do misky a pridajte: citrónovú šťavu, nakrájané pistácie, bylinky, šalotku a citrónovú kôru. Dochuťte soľou a čiernym korením. Rukami všetko dobre premiešajte. Rozložte potravinovú fóliu a na ňu dajte časť hmoty. Zabalte ju ako cukrík, vytlačte prípadný vzduch a varte prikrytú vo vodnej kúpeli asi 30 minút.
Paštiku podávajte s vychladnutými omáčkami a dobrým pečivom.