Recepty Canal+ Domo

Kokosové krevety s domácou čili omáčkou

Kokosové krevety s domácí chilli omáčkou
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 3, epizóda 2
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Španielska

Ingrediencie

  • 500 g čerstvých, prípadne mrazených kreviet
  • 1 bielok
  • niekoľko lyžíc panko strúhanky
  • niekoľko lyžíc strúhaného kokosu
  • soľ
  • olej na smaženie
  • pšeničná múka
  • veľká špetka mletej sladkej papriky

Čili omáčka

  • 2 thajské čili papričky
  • 3 strúžky cesnaku
  • malý kúsok zázvoru
  • približně 80 g palmového alebo trstinového cukru
  • 1 pohár vody
  • 80 ml ryžového octa
  • soľ
  • cca 3 lyžice zemiakovej múky
  • pár kvapiek rybacej omáčky

Postup prípravy

Začínáme omáčkou. Papričky, cesnak a strúhaný zázvor dajte do mixéru.Pridajte cukor a rozmixujte na hrubšiu pastu. Mali by byť vidieť kúsky papričiek.

Pastu preložte do malého hrnca, pridajte vodu, ocot a rybaciu omáčku. Varte asi 10 minút na miernom ohni.

V malom hrnčeku rozmiešajte zemiakovú múku s niekoľkými lyžicami studenej vody. Prilejte do omáčky a miešajte, kým omáčka nezhustne. Ak bude veľmi hustá, zrieďte ju troškou vody. Omáčku nalejte do zavarovacieho pohára a nechajte vychladnúť. Krevety olúpte a dôkladne osušte.

Bielok zmiešajte s niekoľkými kvapkami studenej vody. Panko strúhanku zmiešajte s kokosom, paprikou a soľou.

Krevety obalte v múke, bielku a nakoniec v strúhanke s kokosom. Rozohrejte olej a krátko na ňom krevety osmažte. Podávajte s vychladnutou chilli omáčkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905