Postup prípravy
Začínáme omáčkou. Papričky, cesnak a strúhaný zázvor dajte do mixéru.Pridajte cukor a rozmixujte na hrubšiu pastu. Mali by byť vidieť kúsky papričiek.
Pastu preložte do malého hrnca, pridajte vodu, ocot a rybaciu omáčku. Varte asi 10 minút na miernom ohni.
V malom hrnčeku rozmiešajte zemiakovú múku s niekoľkými lyžicami studenej vody. Prilejte do omáčky a miešajte, kým omáčka nezhustne. Ak bude veľmi hustá, zrieďte ju troškou vody. Omáčku nalejte do zavarovacieho pohára a nechajte vychladnúť. Krevety olúpte a dôkladne osušte.
Bielok zmiešajte s niekoľkými kvapkami studenej vody. Panko strúhanku zmiešajte s kokosom, paprikou a soľou.
Krevety obalte v múke, bielku a nakoniec v strúhanke s kokosom. Rozohrejte olej a krátko na ňom krevety osmažte. Podávajte s vychladnutou chilli omáčkou.