Recepty Canal+ Domo

Jogurtová orechová zmrzlina s horúcimi banánami, jablkami a medom

Jogurtová ořechová zmrzlina s horkými banány, jablky a medem
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 3, epizóda 1
Chod:Dezert
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 500 g greckeho jogurtu
  • 1,5 hrnčeka nesolených arašídov
  • špetka soli  
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 250 ml smotany na šľahanie

Ovocie

  • 1 banán
  • 1 jablko
  • lyžička škorice
  • 1 kardamom
  • 2 klinčeky
  • 1 lyžica masla
  • 5 lyžíc medu

Príloha

  • Pražené a nadrobno nasekané oriešky, čokoládové hobliny

 

Postup prípravy

Všetky ingrediencie by maly býť veľmi studené, ideálne je, nechať ich vychladnúť 24 hodín pred prípravou.

1 hrnček orechov rozmixujte na kašu, dochuťte soĺou a dajte na bok. Polovičku hrnčeka rozmixujte nahrubo.

Do vysokej misy nalejte jogurt a smotanu, pridajte arašídové maslo a práškový cukor. Mixujte, kým sa hmota nespojí. Nakoniec hmotu zmiešajte s nahrubo rozmixovanými orechami a dajte ju do mrazničky.

Každých 30 minút zmes premiešajte, aby bolo v jogurte čo najmenej ľadových kryštálikov a po zmrazení nebola veľmi tvrdá a nadýchaná. Miešajte behom prvých 3 – 4 hodín.

Jablko ošúpte a nakrájajte na stredne veľké kocky, banány na polkolieska. V hrnci, alebo na pánvici rozpálte maslo, pridajte jablká, kardamom a klinčeky a restujte, kým ovocie nezmäkne. Pridajte banán, škoricu a všetko prelejte medom. Znížte oheň a všetko prehrievajte až do zhustnutia.

Do pohára dajte porcie horúceho ovocia, na ovocie porciu arašídovej zmrzliny a okamžite podávajte.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905