Postup prípravy
Všetky ingrediencie by maly býť veľmi studené, ideálne je, nechať ich vychladnúť 24 hodín pred prípravou.
1 hrnček orechov rozmixujte na kašu, dochuťte soĺou a dajte na bok. Polovičku hrnčeka rozmixujte nahrubo.
Do vysokej misy nalejte jogurt a smotanu, pridajte arašídové maslo a práškový cukor. Mixujte, kým sa hmota nespojí. Nakoniec hmotu zmiešajte s nahrubo rozmixovanými orechami a dajte ju do mrazničky.
Každých 30 minút zmes premiešajte, aby bolo v jogurte čo najmenej ľadových kryštálikov a po zmrazení nebola veľmi tvrdá a nadýchaná. Miešajte behom prvých 3 – 4 hodín.
Jablko ošúpte a nakrájajte na stredne veľké kocky, banány na polkolieska. V hrnci, alebo na pánvici rozpálte maslo, pridajte jablká, kardamom a klinčeky a restujte, kým ovocie nezmäkne. Pridajte banán, škoricu a všetko prelejte medom. Znížte oheň a všetko prehrievajte až do zhustnutia.
Do pohára dajte porcie horúceho ovocia, na ovocie porciu arašídovej zmrzliny a okamžite podávajte.