Postup prípravy
Hovädzie líčka umyjeme a nakrájame na plátky, ktoré preložíme do misy. Zmiešame pivo, med, pomarančovú kôru, cesnak, klinčeky, nové korenie a veľkú špetku čerstvo nastrúhaného muškátového oriešku. Mäso naložíme do marinády a dáme na noc do chladničky.
Druhý deň mäso vyberieme z marinády, dôkladne osušíme, obalíme v múke a krátko orestujeme na rozpálenom oleji. Mäso preložíme do žiarovzdornej nádoby s pokrievkou.
Na tej istej pánvici osmažíme mrkvu a batáty nakrájané na veľké kúsky, kým mierne nezhnednú. Potom prilejeme marinádu. Asi po 15 minutách ju pridáme aj so zeleninou k mäsu a všetko vložíme do rúry predhriatej na 160°C. Ak je šťavy málo, pridáme vývar, alebo vodu. Mäso by malo byť skoro úplne ponorené.
Pečieme asi 3 hodiny. Mäkké mäso vylovíme, omáčku prelejeme do hrnca a na vysokom ohni ju necháme zhustnúť.
Podávame s pohankou, zemiakovým pyré, ryžou, knedlíkom, na toaste, alebo so zemiakovou plackou.