Postup prípravy
Pór dôkladne umyte, odrežte tmavo zelenú časť a nakrájajte ho na silnejšie plátky. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na stredne veľké kocky.
V hrnci rozpálte maslo a hneď na neho dajte pór. Ochuťte ho soľou a špetkou cukru a restujte, kým pór nebude mierne mäkký a priehľadný. Malo by to trvať asi 3 – 4 minúty.
Prilejte víno, zväčšite plameň a časť vína odparte. Potom pridajte zemiaky, rozmarýn a všetko zalejte vývarom. Varte kým niesu zemiaky uvarené. Vylovte vetvičky rozmarínu, dochuťte soľou a čiernym korením, pridajte mascarpone a všetko rozmixujte. Lososa nakrájajte na prúžky a asi 2 minúty ho krátko smažte na olivovom oleji.
Polievku nalejte do misiek a ozdobte lososom, mletou paprikou a sezamovými semienkami.