Postup prípravy
Pripravte cesto. Všetky ingrediencie nasypte do kuchyňského robota a rýchlo miešajte, kým sa hmota nezačne lepiť do jednej gule. Môžete to urobiť aj ručne: Na dosku nasypte múku, mleté orechy, kypriaci prášok, tymián a soľ. V prostriedku urobte jamku, do ktorej nalejete rozšľahané vajíčko. Vedľa múky položte kúsky masla. Ingrediencie vypracujte a z cesta vytvorte guľu, ktorú zabalte do potravinárskej fólie a dajte do chladničky.
Pórky dôkladne umyte, zelené časti a spodnú časť s korienkami odrežte. Nakrájajte pozdĺžne na štvrtiny a znovu opláchnite, aby ste sa zbavili piesku. Pórky nakrájajte na dĺžku cca 7 cm.
Na pánvici zohrejte maslo, pridajte strúžok cesnaku aj so šupkou a pórek. Orestujte na miernom ohni, kým sa šťava neodparí. Kozí syr nakrájajte na plátky, vyváľajte cesto a vyložte ním formu. Prepichajte celý povrch vidličkou. Dôkladne premiešajte vajíčko so smotanou.
Rúru predhrejte na 170°C. Na cesto vo forme položte vychladnuté pórky, posypte piniovými orieškami upraženými na suchej pánvici a zakryte plátkami kozieho syra. Ochuťte ďaľšou porciu čerstvo umletého čierneho korenia a listami oregána a zelejte vajíčkami.
Pečte asi 30 – 35 minút, kým neni povrch krásne hnedý. Podávajte ako predkrm, alebo ako hlavný chod so šalátom.