Postup prípravy
Uvarené zemiaky rozmačkajte vidličkou, ak sú studené môžete ich jemne rozmixovať tyčovým mixérom. Cícer sceďte a rozmixujte tyčovým mixérom.
Špenát rozmrazte, poriadne z neho vymačkajte vodu a v prípade potreby ho nasekajte.
Do zemiakov pridajte cícer, špenát, rozmačkaný syr feta, prelisovaný cesnak a ochuťte koriandrom, rascou, muškátovým orieškom a soľou. Mätu a chilli nasekajte nadrobno a spolu s limetkovou šťavou pridajte do náplne. Všetko dôkladne premiešajte do hustej a jednotnej hmoty.
Na dosku rozložte cesto filo, každý plát potrite rozpusteným maslom a dajte na seba. Nepoužité cesto prikryte vlhkou útierkou, pretože veľmi rýchlo schne a rozpadá sa. Cesto namazané maslom ( mali by sme použiť asi 6 -7 plátov )nakrájejte na dlhé pásky široké asi 6 cm. Pre všetky prípady si pripravte „lepidlo“ z múky a vody, vďaka ktorému sa samosy behom pečenia nebudú otvárať.
Rúru predhreje na 190°C. Na spodnú časť každého prúžku dajte plnú lyžicu náplne a spodný cíp cesta preložte tak, aby vznikol trojuholník. Trojuholníky vytvorte z celého pruhu cesta. Pred posledným trojuholníkom cesto jemne potrite múkou a vodou. Hotové samosy tiež zakryte vlhkou útierkou.
Taštičky rozložte na plech vyložený papierom na pečenie, vložte ich asi na 25 minút do predhriatej rúry a pečte do zlatava. Podávajte teplé, alebo stuené, najlepšie so studeným dipom.